Bromfietsrijbewijs halen? Da's kicken!

Als je geen rijbewijs A of B hebt, moet je om op een scooter, bromfiets of snorfiets te mogen rijden een theorie- en praktijkexamen afleggen bij het CBR. Eerst de theorie, dan de praktijk. Dat is niet alleen verplicht, maar vooral een veilig idee. Als jij weet welke verkeersregels er gelden, ga je veiliger op weg. Dat rijdt een stuk lekkerder. Daarnaast leren we je de baas te zijn over je elektrisch of motorisch aangedreven tweewieler.

 • Gecertificeerde en gemotiveerde rij-instructeurs

 • Examengarantie en snelle herexamens

 • Hoog slagingspercentage

 • Lessen eenvoudig online bijhouden in PlanGo.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn brommerrijbewijs snel halen?

We maken het elke dag opnieuw mee: een scooter voor je verjaardag. Iedereen door het dolle, maar dan nog even snel dat roze kaartje halen om er ook mee weg te kunnen. Aan ons herhaaldelijk vraag: ‘Kan dat even?’ Helaas, zo werkt dat niet. Had het CBR al te maken met capaciteitsproblemen, door COVID-19 zijn de achterstanden daar alleen maar groter geworden. Hoe er rekening mee dat het behalen van jouw bromfiets rijbewijs ongeveer 2 maanden kan duren.

Je brommerrijbewijs is voor jou (of je ouders) dus een kwestie van goed plannen. Door een wijziging in de regels mogen wij jouw theorie-examen niet meer voor je aanvragen. Dus dat doe zelf. Dat is geen groot probleem, maar doe de dingen wél op tijd en in de juiste volgorde.

Welke stappen zet ik voor mijn brommerrijbewijs?

STAP 1 – Reserveer als eerste bij het CBR je theorie-examen. Doe dat minimaal 3 tot 4 maanden voor je 16 wordt. Dan is de kans groot dat jij rond je 16e verjaardag je rijbewijs haalt. Reserveren doe je op www.mijn.cbr.nl.

STAP 2 – Schrijf je in voor ons praktijk-bromfietspakket inclusief de gratis theoriecursus. Met de hulp van onze theoriecursus bereid jij je perfect voor op het theorie-examen.

Na deze inschrijving ontvang je van ons een mail. Lees deze mail goed, want hier staat belangrijke informatie in om jouw praktijkexamen te kunnen reserveren. Het is zelfs mogelijk om nog een keer gratis de theoriecursus te volgen. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld moeite hebt met lezen.

STAP 3 – Je bent nu geslaagd voor je theorie-examen. Nu volg je nog in één dag je rijlessen en aansluitend doe je het CBR-praktijkexamen.

Hoe ziet de praktijkdag eruit?

Rijlessen en examen op één dag, met examengarantie

Na het behalen van je theorie-certificaat, kan je aan de slag met je praktijk! De praktijkdag bestaat uit minimaal 5 uur rijlessen en een CBR- praktijkexamen ‘brommer’. Alles samen op één complete dag – van 8.00 uur tot 16.30 uur – waarop je gaat lessen en aansluitend praktijkexamen doet.

Wij beschikken over alle lesbromfietsen voor de praktijklessen. Ook beschermende kleding zoals een helm, handschoenen, jas en eventueel een broek hebben wij op voorraad. Check!

Mocht je zakken, door de zenuwen of doordat je toch beter had moeten oefenen, dan bieden wij je de examengarantie aan. De voorwaarden van onze examengarantie zijn heel eenvoudig:

 1. Je betaalt € 175,- voor je herexamen. Je krijgt er gratis nog minimaal 4 uur extra rijles bij, zodat jij je opnieuw goed kunt voorbereiden op je herexamen;
 2. Je bent op tijd (8.00 uur) bij de afgesproken plek met je legitimatie.
 3. Er kan slechts één keer gebruikt gemaakt worden van de examengarantie.

LET OP!

Heb jij je theorie nog niet gehaald? Zorg dan dat jij zo snel mogelijk een examendatum reserveert bij het CBR! Door wijzigingen in de mogelijkheden van het cbr kunnen rijscholen geen capaciteit meer inkopen voor leerlingen.  De leerlingen moeten hun theorie-examen vanaf heden dus zelf reserveren.  Regel dit zo snel mogelijk, om vertraging te voorkomen. Je kan al vanaf 15,5 jaar je theorie-examen halen!!! Klik hier voor een uitleg hoe je dat doet.

Inschrijven

Wil jij starten met lessen bij Hufman?

Rijbewijs AM

Prijzen

A

Alleen theorie
 • Theoriecursus
 • Exclusief examen
€ 60

B

Bromfietspakket
 • Incl. gratis theoriecursus
 • 1 daagse praktijkcursus
 • Incl. praktijkexamen
 • Met examen garantie!
€ 350

C

Alleen praktijkdag
 • Minimaal 5 uur rijles
 • Incl. examengarantie
€ 350

Inschrijven

Samen op weg naar jouw rijbewijs

Beoordeeld met een 9,8

819 leerlingen raden Hufman aan

In 1 keer geslaagd voor mijn motor examen

en maar 10 lessen nodig gehad! Bedankt voor de goede lessen André.

Micha Sante
Heb met veel plezier de vele leerzame lessen gevolgd.

Ik kreeg alle aandacht die ik nodig had om vertrouwd mijn praktijkexamen in te gaan. Erg genoten en een fantastische tijd gehad!

Björn van Vugt
Ik ben in één keer geslaagd!

Niels is professioneel en wist mij in korte tijd super veel te leren. Kwaliteit, focus en zeker ook plezier staan voorop. Thanks Hufman! Thanks Niels!

Jason DeGraw
Enorm gezellige rijschool met goede sfeer

Maar bovenal veel aandacht voor de leerling en goede uitleg. Ik ben overgestapt van de ene rijschool naar Hufman. Spijt dat ik dit niet eerder deed! Ik krijg het motorrijden met hun geduld en goede uitleg veel beter onder de knie. Na 2 lessen heb ik mijn AVB in the pocket. Wat me na 30 uur lessen bij de vorige rijschool niet lukte. ??

Yvon Boonstra
Hele leuke en goede Rijschool!

Hele leuke en goede Rijschool! Goed voorbereid op het motor examen avb & avd en allebei geslaagd in 1 keer.

Thomas Buitink
Een top rijschool

Een top rijschool , eerlijk en betrouwbaar , kwaliteit en prijs zijn goed. Communicatie perfect.

Monique Marx
Heel examen gericht!

De eerste keer was ik gezakt en dankzij deze cursus van Hufman ben ik bij de 2e keer geslaagd deze cursus was heel fijn en duidelijk uitgelegd. Heel examen gericht !

Josephine Libbenga
Wat bij een andere rijschool niet lukte is bij Hufman wel gelukt.

Andre heel erg bedankt voor de fijne lessen en de goede voorbereiding om het examen dit keer wel te halen. Ik zou iedereen hufman aanraden!

Kiki Simmelink
Stuur een mailtje
Bel ons op
Bekijk onze video's