TELEFOON
033 - 453 22 13
MOBIEL
06 - 543 62 630

Aanhangerrijbewijs

Je trekt het niet zonder aanhangerrijbewijs!
Caravan gekocht? Staan er wat grotere verhuizingen voor de deur? Vroeger kreeg je bij autorijbewijs (Rijbewijs B) automatisch een stempel voor het aanhangerrijbewijs (Rijbewijs E). Dat is niet meer.

Met Rijbewijs B mogen nog wel kleinere aanhangers, zoals bagagekarretjes worden getrokken, maar grotere niet. Denk hierbij aan tandemassers en de meeste caravans. De eerste categorie heeft een witte kentekenplaat identiek aan de auto, de tweede een gele plaat met eigen kenteken. Voor deze categorie is een Rijbewijs E vereist.

Inschrijven lessen BE rijbewijs

Welke aanhanger kan ik trekken?
Voor het trekken van een aanhanger met Rijbewijs B geldt kort door de bocht dat:

  1. De aanhangwagen in totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder mag zijn dan 750 kg;
  2. De aanhangwagen zwaarder mag zijn dan 750 kg op voorwaarde dat de toegestane maximum massa van de totale combinatie (trekkend voertuig plus aanhangwagen) niet meer dan 3500 kg is.

In beide gevallen mag het werkelijk te trekken gewicht niet zwaarder zijn dan het trekvermogen van de auto. Wat dit vermogen is, staat in de kentekenpapieren.

Jeroen Savelkouls

Losse lessen of dagcursus
In alle andere gevallen dan A. en B. is een Rijbewijs E verplicht! Ingewikkeld? Welnee! Wij bieden verschillende mogelijkheden om het aanhangerrijbewijs snel te halen. Dat kan in losse lessen of in de vorm van een dagcursus.

Onze losse lessen kosten vanaf 1 januari 2020 € 59,- per uur. De examenaanvraag kost € 259,-. Een dagcursus is onderverdeeld in 7 uur rijden en aansluitend het examen. Met deze dagcursus ben je voor € 599,- uit en thuis.

In de volksmond: lessen voor het BE rijbewijs

Prijzen aanhangerrijbewijs

Lespakket Prijs
Dagcursus (7 lessen en aansluitend examen) 599 euro
Lespakket 7 lessen & examen 599 euro
Losse lessen 59 euro
Examen 259 euro

Inschrijfformulier

Benoemd tot ‘Beste rijschool van Nederland’
Op 1 November 2018 won Autorijschool Hufman de titel 'Beste rijschool van Nederland' tijdens de live-uitzending van RTL. Wij willen iedereen enorm bedanken voor het stemmen!

Een kleine selectie uit onze 1000+ facebook recensies!