TELEFOON
033 - 453 22 13
MOBIEL
06 - 543 62 630

Motorrijbewijs

De wind door je haren. Het ultieme gevoel van vrijheid. De kracht van de machine en rondom de buitenlucht of magistrale uitzichten. Dat is motorrijden in optima forma. Rijschool Hufman biedt met haar ervaren instructeurs rijopleidingen voor alle leeftijden en alle categorieën. En wist je eigenlijk dat je je rijbewijs al in 2 tot 5 weken kunt halen?

Inschrijven motorrijlessen

Voor alle leeftijden
Bij de nieuwe opstappers halen steeds meer vrouwen hun motorrijbewijs. Maar ook herintreders geven we soms enkele opfrislessen om de fijne technieken zoals bochtenwerk en nieuwe bijzondere verrichtingen onder de knie te krijgen. Kreeg je het motorrijbewijs vroeger zo ongeveer ‘cadeau’, tegenwoordig is Rijbewijs A een serieuze zaak.

In het zadel
Lessen bij Rijschool Hufman zijn een comfortabele zit. Motorbeheersing en bijzondere verrichtingen leer je op ons eigen oefenterrein, waarna je voor dat gedeelte op jouw vertrouwde asfalt het CBR-examen aflegt. Bij praktijkexamens komt het CBR komt naar ons toe, als enige rijschool in de regio!

Niet verkeerd
We gaan stapvoets en sturen je goed voorbereid de weg op. Daarvoor werken we met een theorie-avondcursus van 16.30 tot 21.30 uur. De kosten hiervan zijn € 100,-. Je bent dan in één keer ‘bij’ en kunt het theorie-examen doen dat je nodig hebt voor je afrijdt. Ook als je Rijbewijs B hebt, is een theoriecertificaat vereist.

Ons theoriepakket biedt zekerheid en gemak. Blokken? Nergens voor nodig! Met leuke stof, leren wij je sneller waar je op moet letten. En wanneer je de eerste keer niet slaagt, is het herexamen voor onze rekening (mits minimaal 2,5 uur online-examentraining is gedaan).

Versnelde cursus
Schijnt de zon en wil jij je rijbewijs nog sneller halen? Wij verzorgen spoedcursussen op maat. Dan ben je nog sneller op weg!

Je motorrijbewijs in 2 tot 5 weken? Het is mogelijk!

Algemene informatie:

Om te mogen beginnen met motorrijlessen moet je in bezit zijn van minstens je rijbewijs B of je theoriecertifaat voor de motor behaalt hebben. 

Categorieën Rijbewijs A
Sinds 19 januari 2013 zijn er drie verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Voor welke categorie jij je rijbewijs kan halen is afhankelijk van je leeftijd.

Ben je jonger dan 24?
Dan is het afhankelijk van je leeftijd in welke categorie je begint.

  • A1 is voor de lichtste motor (11 kW). Vanaf 18 jaar mag je hiervoor examen doen. Je moet dan zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel verkeersdeelneming;
  • A2 is voor de middelzware motor (35 kW). Vanaf 20 jaar mag je hiervoor praktijkexamen doen. Met een A2 rijbewijs mag je vanaf 22 jaar ‘op’ voor A.

Ben je ouder dan 24?
Dan kan je meteen voor het ‘zware’ rijbewijs (onbeperkt vermogen).

Handige tips
Goede kleding is voor motorrijders essentieel. Zorg ervoor dat je goed voorbereid opstapt. Draag goed schoeisel (liefst leren, waterdichte laarzen). Denk aan een goede broek. Een leren broek is het beste, of een spijkerbroek met Kevlar erin verwerkt. Een goede, warme, water,- en winddichte jas raden wij aan.

Denk ook aan een goed passende helm en goede handschoenen. We adviseren je graag.

Eventueel kan er kleding van de rijschool gebruikt worden tijdens het lessen. (Jas, helm, handschoenen en eventueel een broek).

En, vergeet niet te zwaaien zodra je andere motorrijders tegenkomt!

Kies een cursus *
Theoriecursus: 27 augustus 2021 om 16:00 uur
Examen: Zonder examen
Theoriecursus: 24 september om 16:00 uur
Examen: Zonder examen
Kies een type *
Volledige naam *
Postcode* Huisnummer*
Straatnaam * Woonplaats *
Telefoon * E-mail *
Geboortedatum *
Opmerkingen
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring.


Prijzen motorrijbewijs

Lespakket Prijs
Theoriecursus (excl. examen) € 90
10 lessen + 2 examens (bijzondere verrichtingen en verkeersdeelneming) € 775
15 lessen + 2 examens (bijzondere verrichtingen en verkeersdeelneming) € 975
Losse lessen € 52.50
Examen bijzondere verrichtingen € 100
Examen verkeersdeelneming € 259

Inschrijfformulier

Benoemd tot ‘Beste rijschool van Nederland’
Op 1 November 2018 won Autorijschool Hufman de titel 'Beste rijschool van Nederland' tijdens de live-uitzending van RTL. Wij willen iedereen enorm bedanken voor het stemmen!

Een kleine selectie uit onze 1000+ facebook recensies!