Motorrijbewijs halen?

De wind door je haren. Het ultieme gevoel van vrijheid. De kracht van de machine en rondom de buitenlucht of magistrale uitzichten. Dat is motorrijden in optima forma. Rijschool Hufman biedt met haar ervaren instructeurs rijopleidingen voor alle leeftijden en alle categorieën. En wist je eigenlijk dat je je rijbewijs al in 2 tot 5 weken kunt halen?

 • Gecertificeerde en gemotiveerde rij-instructeurs

 • Examengarantie en snelle herexamens

 • Hoog slagingspercentage

 • Lessen eenvoudig online bijhouden in PlanGo.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen?

Om te mogen beginnen met motorrijlessen moet je in bezit zijn van minstens je rijbewijs B of je theoriecertificaat voor de motor behaalt hebben. Sinds 19 januari 2013 zijn er drie verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Voor welke categorie jij je rijbewijs kan halen is afhankelijk van je leeftijd.

Ben je jonger dan 24?
Dan is het afhankelijk van je leeftijd in welke categorie je begint.

 • A1 is voor de lichtste motor (11 kW). Vanaf 18 jaar mag je hiervoor examen doen. Je moet dan zowel een theorie- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit een onderdeel voertuigbeheersing en een onderdeel verkeersdeelneming;
 • A2 is voor de middelzware motor (35 kW). Vanaf 20 jaar mag je hiervoor praktijkexamen doen. Met een A2 rijbewijs mag je vanaf 22 jaar lessen volgen voor Rijbewijs A (onbeperkt vermogen).

Ben je ouder dan 21?
Dan kan jij op voor ‘zwaar’ rijbewijs met code 80. Dit houdt in dat jij na 2 jaar of op je 24e verjaardag ‘zwaar’ mag rijden.

Ben je ouder dan 24?
Dan kan je meteen beginnen voor het ‘zware’ rijbewijs A (onbeperkt vermogen).

Moet ik de theorie halen als ik al een rijbewijs B heb?

Jazeker, maar daar kunnen we bij helpen! Daarvoor bieden we je ook een theorie-cursus aan. In één avond van 16.30 tot 21.30 uur geven wij jou de perfecte voorbereiding op je theorie-examen. De kosten hiervan zijn € 90,-.

Ons theoriepakket biedt zekerheid en gemak. Blokken? Nergens voor nodig! Met leuke stof, leren wij je sneller waar je op moet letten. Na afloop van de cursus krijg je nog een theoriekaart waarmee je 5 uur online theorie examens kunt oefenen.

Is een spoedcursus mogelijk?

Schijnt de zon en wil jij je rijbewijs nog sneller halen? Wij verzorgen spoedcursussen op maat. Dan ben je nog sneller op weg!

De bijzondere verrichtingen

We leren je alles op ons eigen oefenterrein

Lessen bij Rijschool Hufman zijn een comfortabele zit. Motorbeheersing en bijzondere verrichtingen leer je op ons eigen oefenterrein, waarna je voor dat gedeelte op jouw vertrouwde asfalt het CBR-examen aflegt. Bij praktijkexamens komt het CBR naar ons toe, als enige rijschool in de regio!

LET OP!

Heb jij je theorie nog niet gehaald? Zorg dan dat jij zo snel mogelijk een examendatum reserveert bij het CBR! Door wijzigingen in de mogelijkheden van het cbr kunnen rijscholen geen capaciteit meer inkopen voor leerlingen.  De leerlingen moeten hun theorie-examen vanaf heden dus zelf reserveren.  Regel dit zo snel mogelijk, om vertraging te voorkomen. Klik hier voor een uitleg hoe je dat doet.

Inschrijven

Wil jij starten met lessen bij Hufman?

Rijbewijs A

Prijzen

A

Lespakket A
 • 10 lessen van 60 min.
 • 2 examens:
  – bijzondere verrichtingen
  – verkeersdeelneming
€ 775

B

Lespakket B
 • 15 lessen van 60 min.
 • 2 examens:
  – bijzondere verrichtingen
  – verkeersdeelneming
€ 975

Inschrijven

Samen op weg naar jouw rijbewijs

Beoordeeld met een 9,8

819 leerlingen raden Hufman aan

Erg leuke lessen gehad van hendrik jan!

Hij was erg geduldig en ik voelde mij erg op mijn gemak!. Hij gaf goed advies en daardoor ook in 1 keer geslaagd!

Daan Van der Vliet
Vandaag in 1x geslaagd!

Vandaag in 1x geslaagd! Lourens Smink heeft ervoor gezorgd dat ik zelfvertrouwen kreeg , bleef altijd super serieus maar had altijd tijd voor een grapje, super blij met jou als instructeur!
Bedankt voor de super leuke en vooral leerzame rijlessen! ??

Anouk Kuijper
Vandaag in 1 keer geslaagd voor mijn rijbewijs

met heel veel dank aan Dave Snijders. Van het begin tot het eind wist hij precies wat ik nodig had om te verbeteren en hoe ik verder kon komen. Bedankt voor de leuke en gezellige lessen!

Sanne Konijn
Omdat ik niet tevreden was over mijn vorige rijschool de overstap naar Hufman gemaakt

Hier ben ik binnen 2 weken klaargestoomd voor mijn examen en heb hem in 1x gehaald, met de geweldige lessen van Machiel de Munnik!!

Romy Cheyda
Dankzij Lourens in een keer mijn rijbewijs gehaald.

Super fijne instructeur. Aanrader voor als je zenuwachtig bent. Zorgt dat je je volledig op je gemak voelt waardoor je leuke lessen hebt. Geen moment met tegenzin de auto in gestapt.

Floor Van de Hoef
In 1 keer geslaagd voor mijn motor examen

en maar 10 lessen nodig gehad! Bedankt voor de goede lessen André.

Micha Sante
Wat een topper is instructeur Lourens Smink!

Beide dochters hebben bij hem op een hele plezierige manier gelest en ook nog voor de 1e keer geslaagd!! Ik raad Hufman en Lourens van harte aan!

Petra Kuipéri
Heb met veel plezier de vele leerzame lessen gevolgd.

Ik kreeg alle aandacht die ik nodig had om vertrouwd mijn praktijkexamen in te gaan. Erg genoten en een fantastische tijd gehad!

Björn van Vugt
Ik ben in één keer geslaagd!

Niels is professioneel en wist mij in korte tijd super veel te leren. Kwaliteit, focus en zeker ook plezier staan voorop. Thanks Hufman! Thanks Niels!

Jason DeGraw
Geslaagd door de leuke en gezellige rijlessen van Ernst Kraak.

Naast het vele lachen, kan hij goed uitleggen en weet hij hoe het wel en niet moet. Hij ziet waar de verbeterpunten liggen en zegt dit dan ook duidelijk. Heel erg bedankt!

Anna Feddema
Hele leuke en goede Rijschool!

Hele leuke en goede Rijschool! Goed voorbereid op het motor examen avb & avd en allebei geslaagd in 1 keer.

Thomas Buitink
Een top rijschool

Een top rijschool , eerlijk en betrouwbaar , kwaliteit en prijs zijn goed. Communicatie perfect.

Monique Marx
Heel examen gericht!

De eerste keer was ik gezakt en dankzij deze cursus van Hufman ben ik bij de 2e keer geslaagd deze cursus was heel fijn en duidelijk uitgelegd. Heel examen gericht !

Josephine Libbenga
Wat bij een andere rijschool niet lukte is bij Hufman wel gelukt.

Andre heel erg bedankt voor de fijne lessen en de goede voorbereiding om het examen dit keer wel te halen. Ik zou iedereen hufman aanraden!

Kiki Simmelink
In 1 keer geslaagd dankzij Ernst Kraak!

Altijd goede en gezellige lessen gehad. Hij ziet goed waar de verbetering punten liggen en hoe daar het best aan gewerkt kan worden. Bedankt Ernst!

Hugo Santvoort
Stuur een mailtje
Bel ons op
Bekijk onze video's